549 743 30 35

Şartnameler

ESE AKTİF PARATONER TESİSATI KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ

  1. ESE Aktif Paratoner Başlıkları, erken akış uyarımlı çalışma sistemine sahip olup, çok yüksek deşarj akımına dayanıklı, korozyona uğramaz maddeden yapılmış, en yüksek rüzgâr hızına dayanıklı olacaktır.
  2. Aktif paratoner başlıkları, Erken Akış Uyarılı (ESE- Early Streamer Emission) elektrostatik aktif paratoner olmalıdır.
  3. ESE Aktif Paratoner Başlıklar, test edilebilir özelliğe sahip olması tercih nedenidir.
  4. Test cihazının sürekli olarak tesisata monte edilebilir olması ve istenilen anda test yapılabilmesi tercih nedenidir.
  5. ESE Aktif Paratoner başlığı, aktif bölümün yıldırım deşarjı esnasında daha az etkilenmesini sağlayacak yalıtkan tertibe sahip olacaktır. Kablo vs. gibi ek bağlantı elemanları bulunmayacaktır. Yalıtkan tertibin belgesi teklif ile birlikte ihale komisyonuna verilecektir.
  6. ESE Aktif paratoner başlığı kimyasal korozyona uğramayacak maddeden yapılmış olacaktır. Üretici firma tarafından bu maddeye uygunluğu belgelenmeli ya da taahhüt edilmelidir. Bu belge teklif ile birlikte ihale komisyonuna verilecektir.
  7. ESE Aktif Paratoner, Çalışma sıcaklığı –25 +60 C olacaktır. Çalışma sıcaklığı testi TURKAK’tan akredite olmuş bir kuruluş tarafından yapılmış olacak ve teklif ile birlikte verilecektir.
  8. ESE Aktif Paratoner, IP 65 koruma sınıfına sahip olacak ve koruma sınıfı testinin TURKAK’tan akredite olmuş bir kuruluş tarafından yapıldığına dair belge teklifle birlikte verilecektir.
ESE AKTİF PARATONER TESİSATI KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ, RADSAN ESE AKTİF PARATONER TESİSATI KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ, RADSAN ESE AKTİF PARATONER TESİSATI KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ, RADSAN ESE AKTİF PARATONER TESİSATI KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ, RADSAN


İÇ YILDIRIMLIK TESİSATI ŞARTNAMESİ

Nominal gerilim üzerine, doğrudan yıldırım tesiriyle, yakın çevrede oluşan yıldırım boşalmalarının endüktif, kapasitif, veya galvanik olarak enerji bindirmesiyle, güç sistemindeki anahtarlamalar, yük atma gibi şalt hareketleri nedeniyle aşırı gerilim darbeleri oluşmaktadır.

Ani aşırı gerilim darbe bastırıcıları, tesislere zarar vermeden nominal gerilim üzerindeki aşırı gerilim darbelerini topraklama tesisatına iletmeye yarayan özel olarak üretilmiş sistemlerdir.

Korunma sistemleri, şebeke tipine göre (TT, TN, TN-C, TN-C-S ) üç fazlı / tek fazlı sistemi koruyacak

şekilde düzenlenecektir.

Koruma sistemleri, her bir merkez için üç kademeli [Tip I (B sınıfı) ; Tip I + Tip II (B +C sınıfı); Tip II (C sınıfı) ; Tip III (D sınıfı) ] olarak uygulanacaktır.

Ana pano ve tali pano arasındaki mesafe 5 m‟den kısa ise Ana Panolarda Tip II (B +C sınıfı ) koruma ünitesi kullanılmalı, mesafe 5 m‟den uzun ise ana panolara Tip I (B sınıfı) ani aşırı gerilim darbe bastırıcıları ve tali panolara Tip II (C sınıfı) ani aşırı gerilim bastırıcıları ayrı ayrı tesis edilmelidir.

Uygulanacak sistemler, Yıldırıma karşı – Şebeke piklerine karşı koruma yapacaktır.

iç yıldırımlık tesisatı şartnamesi, radsan iç yıldırımlık tesisatı şartnamesi, radsan iç yıldırımlık tesisatı şartnamesi, radsan


KAFES METODU TEKNİK ŞARTNAMESİ

Bir yapıyı yıldırımın birincil etkilerinden korumak için alınabilecek dış yıldırımlık önlemlerinden birisi de Kafes Metodudur. Kafes metodu ile korunması planlanan yapının projelendirilmesi ve malzeme seçimi TS EN 62305-3‟e göre yapılmalıdır.

Yakalama Ucu: Yıldırımdan korunma sisteminde yer alan yakalama uçları çatının yapısına ve şekline uygun olarak verilen projelerde belirtilen noktalara 20 mm çapında, 800 mm boyunda krom nikel kaplı içi bakır olacak şekilde yakalama uçları tesis edilecektir. Çatı üzerinde bulunan anten, klima, cihaz vb. sistemlerin en üst noktasının üstünde olacak şekilde yakalama uçları tesis edilecektir. Söz konusu cihazları taşıyan metal kaidelerin de faraday kafesi sistemine bağlantısı yapılacaktır. Ayrıca yukarıda belirtilen hususlar ile birlikte;

20 mm. çapında ve 800 mm. boyunda madeni yakalama uçları, 980-100 pozuna uygun olarak temin ve monte edilecektir. Yakalama ucu sistemi direkt yıldırıma maruz kalacağı için TS EN 50164-1‟e uygun olmalı ve bu uygunluğu belgelemelidir.

kafes metodu teknik şartnamesi, radsan kafes metodu teknik şartnamesi, radsan kafes metodu teknik şartnamesi, radsan kafes metodu teknik şartnamesi, radsan
 kafes metodu teknik şartnamesi, radsan  kafes metodu teknik şartnamesi, radsan  kafes metodu teknik şartnamesi, radsan  


MERKEZ
Adres: İVOGSAN Ağaç Metal İşleri Sitesi
1122 Cd. 1434. Sk. No:1 Ostim / Ankara
Tel: 444 62 11
Fax: 0312 394 53 58
WhatsApp: 0549 743 30 35
MARMARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Adres: İmes Sanayi Sitesi
A Blok 104 Sok. No:36/B
Esenşehir Ümraniye / İstanbul
Kuruluş : 1953 - 2024
Copyright 2024 - RADSAN Elektromekanik İnşaat San. Tic. A.Ş.
Her Hakkı Saklıdır.
E-Bülten Üyelik Formuİletişim Sayfamıza Gitmek İçin TıklayınFavorilerine EkleYazdırFacebook Sayfamızı Ziyaret EdinTwitter Sayfamızı Ziyaret Edin